Circadia Oxygen is uniek (duh-uh) 

We gebruiken geen zuurstofflessen of waterstofperoxide, maar wel zuurstof in vaste vorm. In de vorm van magnesiumperoxide om precies te zijn. Hierdoor kunnen we zuurstof creëren in de huid en niet enkel op de huid. Waar je met zuurstofflessen vaak een botsend effect hebt op de huid (omdat de zuurstof tegen de huid botst en terug de lucht in gaat), slaagt onze zuurstof er in zich pas in de huid los te koppelen van de andere moleculen, waardoor de zuurstof pas echt vrijkomt wanneer ze effectief in de huid zit. Hierdoor kunnen we ook meten hoeveel zuurstof er effectief in de huid doordringt. En laat ons je vertellen dat dat veel is. 😉 

 

Over het algemeen kan zuurstof een groot nadeel hebben. Want, wanneer zuurstof té lang vrijgelaten wordt, kan het zich gaan gedragen als vrije radicaal. En laat dat nu nét zijn wat we niet willen. Een unieke eigenschap van de Circadia Oxygen Treatment is dat we in staat zijn om de tijd die de zuurstof in de huid zit te controleren en de zuurstofmoleculen op tijd te neutraliseren, waardoor een veilige levering en een veilige toepassing van deze zuurstof mogelijk is.  

 

Goed begonnen is half gewonnen! (en dat doen we met de Cocoa Enzyme)

Bij Circadia werken we met drie enzymen. De eerste twee enzymen zijn Bromelaïne (afkomstig van ananas) en Papaïne (afkomstig van papaja). Bromelaïne zorgt voor collageenaanmaak en voorkomt dat de huid uitdroogt. Papaïne desinfecteert, verwijdert dodehuidcellen en vermindert littekens. Het derde enzym is Trypsine, een pancreasenzym. Trypsine beschermt de huid. De Trypsine in de producten van Circadia is altijd afkomstig van bacteriële bronnen, zodat de producten Cruelty free blijven ;-).

 

Afhankelijk van de noden van de huid kan het in specifieke gevallen voorkomen dat de Raspberry Enzyme of de Citrus Enzyme worden gebruikt in plaats van het Cocoa Enzyme, maar in de meeste gevallen zal de Cocoa Enzyme passend zijn. Deze is namelijk de zachtste van de drie en dus vaak voor de meeste huiden geschikt.

 

(slechts enkele van de vele) Voordelen van het enzym

Het drievoudige enzym in de Cocoa Enzyme helpt om de proteïnen aan het huidoppervlak los te maken, zodat extracties veel gemakkelijker kunnen worden uitgevoerd. Het belangrijkste is dat de zuurstof hierdoor in de diepere lagen van de huid kan doordringen en zo het resultaat geoptimaliseerd wordt. Om naar deze diepere lagen te kunnen doordringen, zijn die extracties dus belangrijk. 

 

Ook als er Rosacea of algemene roodheid aanwezig is, zal Circadia’s Oxygen Rx helpen om de hoeveelheid zichtbare roodheid aan het oppervlak van de huid te verminderen, wat een bijkomend voordeel is voor klanten met uiteenlopende problemen rond roodheden.

 

Ook een Anti-Aging topper! (net zoals jou 😉 )

De Oxygen Treatment van Circadia is ook een ideale anti-age behandeling. Het stimuleert de cellulaire respons en helpt bij het produceren van een onmiddellijke stralende glow. Het geeft een nieuw leven aan een glansloze huid en verfrist de huidteint. Je ziet er dus meteen een pak frisser, gezonder en jonger uit!

 

Wat is acne?

Wel , acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Deze talgkliertjes gaan ontsteken door de Propionibacterium acnes bacterie, een veel voorkomende bacterie op de huid. Wat kan je doen tegen acne? De ideale acnebehandeling is de Oxygen Treatment van Circadia. De zuurstof helpt bij het doden van deze acnebacteriën, waardoor nieuwe uitbraken van acne kunnen worden beperkt. Daarnaast maakt de Oxygen Treatment extracties van comedonen en mee-eters gemakkelijker, waardoor de comedonen en mee-eters niet kunnen gaan ontsteken. Zeker een must-try dus voor acnegevoelige huidjes!

 

Het is en blijft belangrijk dat je de huid ook thuis goed blijft verzorgen. Voor een huid met acne is het aangeraden om een reiniging te gebruiken die antibacterieel gaat inwerken op de huid. De Lipid Replacing Cleansing verwijdert doeltreffend al het vuil, make-up en overtollig vet zonder dat de huidbarrière wordt aangetast. Heb je erg last van acne? Dan raden we je aan om 2 à 3 keer per week af te wisselen met de Cleansing Gel with Salicylic Acid. Deze lichte reiniging met salicylzuur gaat de huid helpen te verzachten en te exfoliëren zodat je onzuiverheden zoals zwarte puntjes, mee-eters en puistjes nog efficiënter kan aanpakken.

 

 

@beautyatburnsbeach

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening die roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes en puistjes met zich mee kan brengen. Om de strijd tegen deze symptomen aan te gaan, is de Oxygen Treatment een prachtig wapen. Want, het helpt de demodexmijt, een belangrijke trigger die rosacea veroorzaakt, onder controle te houden. Ideaal dus om de hoeveelheid zichtbare roodheid die je ziet op het huidoppervlak te verminderen!

 

Blijf na de Oxygen Treatment de huid ook goed verzorgen. Zo optimaliseer je het effect van de behandeling en behoudt je het resultaat langer. Ideaal na een Oxygen Treatment is de Tranquili-Cream van Circadia. De crème bevat hydraterende bestanddelen en krachtige anti-irriterende eigenschappen om roodheid in het gezicht en het jeukende gevoel te verminderen. Anderzijds verbetert het de zachtheid van de huid en biedt het onmiddellijk comfort na het aanbrengen. De Tranquili-Cream kan zowel ’s morgens en ’s avonds gebruikt worden.

 

@hollytanella

 

Anyone, anywhere, anytime!

Deze behandeling kan al-tijd! De huid wordt op geen enkele manier beschadigd, waardoor de klanten direct na de behandeling opnieuw make-up kunnen aanbrengen.  Ze kunnen teruggaan naar kantoor of naar een feestje met een mooie stralende glow. Het beste resultaat bekom je op termijn wanneer klanten de behandeling maandelijks laten uitvoeren, maar ze kunnen ook wekelijks worden toegediend als dat nodig is. Kijk hiervoor vooral naar de noden van de huid en naar de reactie na de behandeling (ook de komende dagen erna, niet enkel het eerste moment erna). Raad ook zeker producten voor thuisgebruik aan zodat je klant een mooie post-treatment routine kan inbouwen en de huid zelf netjes kan onderhouden om de resultaten te optimaliseren! 

 

 

Wil jij weten waar jouw huid precies nood aan heeft? Contacteer ons of je favoriete Circadia specialist en laat je professioneel begeleiden!

 

Bekijk dit bericht ook op Senitas.