Circadiaanritmes

‘CIRCA’ + ‘DIES’ = ‘de hele dag rond’

De skincarefilosofie van Circadia is gebaseerd op de circadiaanritmes van het lichaam. Het woord ‘circadiaan’ betekent ‘de hele dag rond’ en verwijst naar een 24uurscyclus van ritmische veranderingen in onze fysiologie en in ons gedrag. Wanneer deze ritmes onderbroken of verward worden, kan dat negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid, ons uiterlijk en ons welbevinden.

Deze filosofie maakt van Circadia een unieke huidverzorgingslijn, omwille van de:

  • Moderne ingrediëntsamenstellingen

  • Unieke behandelprogramma’s

  • Combinatiemogelijkheden

  • Chronobiologie in huidverzorging

Circadiaanritme & de huid

De Circadia productlijn is ontstaan vanuit de bewustwording dat bepaalde biologische processen van de huid geobserveerd en versterkt kunnen worden. De huid heeft een cyclische werking volgens de circadiaanritmes van het lichaam. Dat komt er grotendeels op neer dat de huid overdag beschermd moet worden tegen schadelijke invloeden van buitenaf en ze ‘s nachts in herstelmodus gaat.

Het menselijk lichaam is afgestemd volgens de circadiaanse klokgenen die o.a. de vertering, lichaamstemperatuur en pH-waarde reguleren, net zoals het vermogen om zichzelf te beschermen en te herstellen. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en wordt rechtstreeks blootgesteld aan uv-straling en toxische omgevingsinvloeden. Ze is in staat haar eigen circadiaanritmes te programmeren om zo bescherming en herstel te genereren. Huidverzorgingsexperten zouden zich er dus van bewust moeten zijn dat het tijdstip waarop ze een huidanalyse inplannen of een bepaalde behandeling voorschrijven een invloed kan hebben.

Nieuwsgierig naar onze producten of behandelingen? Neem alvast een kijkje, maar laat je steeds bijstaan door een specialist voor deskundig advies.

Dr. Peter T. Pugliese

Circadia werd opgericht door de gerenommeerde en wereldwijd erkende Dr. Peter T. Pugliese. Hij was de eerste arts van zijn kaliber om tientallen jaren van onderzoek te wijden aan het begrijpen van de huid. Ondertussen is de familie al drie generaties lang toegewijd om huidverzorgingsproducten naar een hoger niveau te tillen.

Circadia by Dr Pugliese heeft een rijke geschiedenis en een rooskleurige toekomst. Dr. Pugliese, de oprichter van Circadia, blijft een sterke invloedrijke stem binnen het wetenschappelijke veld van huidveroudering. Michael Pugliese, Circadia’s huidige CEO, heeft een gerenommeerde reputatie als spreker op het gebied van huidwetenschap en als innovator in productontwikkeling.

Dr. Peter T. Pugliese

Voorafgaand aan de lancering van Circadia in 2001, was Dr. Peter T. Pugliese al 30 jaar bezig met het ontwikkelen en produceren van producten voor grote merken in de industrie. Hij was ook de pionier van verschillende klinische studies, publiceerde enkele esthetische leerboeken en wijdde zijn leven aan de vooruitgang van de gezondheid van de huid, o.a. op vlak van formules en opleiding. Dr. Pugliese heeft bijna elke prijs van The Society of Cosmetic Chemists gewonnen, waaronder de hoogste eer en erkenning van de Maison De Navarro Award voor zijn technische bijdragen aan de cosmetische chemie.

In navolging van zijn grootvader is Michael Q. Pugliese, de huidige CEO, een inspirerende leider geworden op het gebied van productontwikkeling. Ook hij staat inmiddels bekend als een internationaal gerenommeerd lesgever. Hij heeft Circadia’s wereldwijde bereik en distributie uitgebreid naar meer dan 30 landen.

De professionele huidverzorging van Circadia is gebaseerd op de natuurlijke circadiaanse ritmes van de huid en het lichaam. Chronobiologie, steunend op de principes van het verdedigen van de huid tegen beschadigingen gedurende de dag en het stimuleren van herstel tijdens de slaap, vormt de kern van ons concept. Circadia is een pionier in het brengen van het concept van circadiaanritmes naar de gezondheids- en wellnessindustrie.

INGREDIËNTEN

Wij zetten ons in voor de ontwikkeling van resultaatgerichte producten.
In het productieproces gaan natuur en wetenschap hand in hand.

Circadia producten maken gebruik van parabeenvrije conserveringsmiddelen, een veelheid aan geavanceerde technologieën en gespecialiseerde producten. Door de combinatie van zuivere plantenextracten, stamcellen, vitaminen van de tweede generatie en innovatieve peptidentechnologie bereiken we een optimale gezondheid en schoonheid van de huid.

Botanicals
Botanicals
Botanicals zijn plantenextracten van bloemen, kruiden, noten en bessen. Deze natuurlijke rijkdommen worden gebruikt vanwege hun antioxiderende en ontstekingsremmende werking. Circadia betrekt haar botanische middelen van over de hele wereld en verbindt zich ertoe alleen ECO-CERT organische botanische middelen te gebruiken, wereldwijd erkend voor hun zuiverheid.
Stamcellen
Stamcellen
Als u een kijkje neemt achter de schermen van de productformulering, zult u zien dat een laboratorium plantaardige stamcellen kan creëren door de plant te “verwonden”. Dit creëert totipotente stamcellen. Wanneer deze stamcellen in cultuur worden gebracht, beginnen zij secundaire metabolieten te produceren om zich tijdens de snelle celdeling te beschermen. Het zijn deze secundaire metabolieten die de antioxidantwerking, de immuniteit, de ontgifting en de stimulering van de fibroblasten stimuleren.
Peptides
Peptides
Alles is opgebouwd uit elektronen en protonen, de bouwstenen van de elementen. Eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren. Er zijn 20 essentiële aminozuren waaruit alle natuurlijke proteïnen zijn opgebouwd. Wanneer twee aminozuren worden gecombineerd, ontstaat een nieuw chemisch element, dat een peptide wordt genoemd. Circadia gebruikt vier verschillende families van peptiden om de gezondheid van de huid te verbeteren.