Een knipoog naar het verleden, een oog op de toekomst

In 1971 maakte Dr. Peter Pugliese zijn intrede in de Society of Cosmetic Chemists, een belangrijke carrièreswitch die uiteindelijk zijn leven en de huidverzorgingsindustrie zou veranderen.

Eén specifiek ingrediënt dat we niet meer kunnen wegdenken uit huidverzorging hebben we alvast rechtstreeks te danken aan het werk van Dr. Pugliese. In de jaren ’80 was hij de eerste die onderzoek uitvoerde naar de allereerste peptide voor cosmetisch gebruik, een baanbrekend onderzoek dat er uiteindelijk voor zorgde dat peptiden wereldwijd gebruikt konden worden in verzorgingsproducten.

In zijn onderzoek ontdekte hij onder andere dat koper de activiteit van de fibroblast ondersteunt, én daarnaast werkt als een antioxidant die schade van vrije radicalen kan voorkomen. Naast zijn revolutionaire onderzoek naar het koperpeptide, testte Dr. Pugliese eind jaren ’80 de penetratie van betaglucanen in de huid, een onderzoek dat veel mogelijkheden creërde voor cosmetische samenstellingen.

Vandaag de dag is het Michael Pugliese die aan het roer staat als huidige CEO en kleinzoon van Dr. Peter Pugliese. Hij gebruikt zijn eigen passie voor huidverzorging om de innovaties van zijn grootvader nieuw leven in te blazen met een draai aan de eerder samengestelde ingrediënten. Daarom stellen wij met trots Serum 71 aan jou voor, met een knipoog naar het verleden, en een oog op de toekomst.

Serum 71 is een immuunversterkende, voedende formule met een krachtig trio van tranexaminezuur, amandelzuur en azelaïnezuur. Het bevat daarnaast een tweede generatie van betaglucanen en Neodermyl, de koperpeptide die beter dan ooit tevoren helpt om collageen en elastine op te bouwen.

Goed, beter, best

Dankzij de vernieuwde technologieën van de ingrediënten kunnen we de voordelen van koper via Neodermyl toepassen, een ingrediënt waarvan is aangetoond dat het verjongende eigenschappen zoals die van een huidvuller biedt bij routinematig gebruik. Neodermyl gebruikt een geavanceerd afgiftesysteem dat de mogelijke irritatie elimineert die bij koper optreedt, waardoor een geweldig ingrediënt nog beter wordt.

Een nieuwkomer bij de zuren

Tranexaminezuur behandelt hyperpigmentatie zoals hydroquinone, maar het verbetert ook de barrièrefunctie van de huid zonder de irritatie en mogelijke cytoceltoxiciteit van hydroquinone. Het remt de activiteit van tyrosinase en helpt de huid lichter en helderder te maken.

De helende kracht van de natuur

Je kan betaglucanen bekijken als een krachtig medicijn van de natuur dat helpt bij wondgenezing en om infecties tegen te gaan. In huidverzorgingsformules kalmeren de betaglucanen de geïrriteerde huid en brengen ze het immuunsysteem van de huid weer in balans.

De erfenis in leven houden

“Er zijn veel ingrediënten die zich gevestigd hebben als een vaste waarde in huidverzorging, maar we mogen de geschiedenis erachter ook niet vergeten. Al die ingrediënten zijn het resultaat van het gepassioneerde onderzoek van een of meerdere personen.”

Michael Pugliese, CEO Circadia

Over Serum 71

Serum 71 is een krachtig serum met effectieve ingrediënten dat ontworpen werd om alle huidtypes te verhelderen, te verlichten en te verstrakken. De naam van het serum verwijst naar het jaar waarin Dr. Pugliese lid werd van de Society of Cosmetic Chemists en is dus een eerbetoon aan zijn onschatbare bijdragen tijdens zijn carrière als chemicus. Het innovatieve Serum 71 eert zowel de rijke geschiedenis als het werk dat aan de creatie ervan voorafging.

Serum 71 is binnenkort verkrijgbaar bij een erkende Circadia-verdeler in jouw buurt.