De ene reiniger is de andere niet!

Eén van de ultieme beautytips van menig celeb, dermatoloog of beautyblogger? Je gelaat goed reinigen! Dat je best niet met een gezicht vol make-up onder de lakens kruipt, weet je vast al wel. Maar ook het kiezen van de juiste reiniger voor jouw huidtype en de manier waarop je je gezicht schoonmaakt zijn van belang. We zetten het hier nog eens even allemaal op een rijtje voor jou!

Het belang van reinigen

Je huid krijgt heel wat te verduren doorheen de dag. Ze wordt o.a. blootgesteld aan UV-stralen, verontreinigde lucht en andere vormen van vervuiling. Je gelaat reinigen vormt dan ook een erg belangrijk onderdeel van je huidverzorging. Je verwijdert al het vuil dat zich tijdens de voorgaande uren heeft opgestapeld, waardoor er minder kans is dat het in je poriën komt vast te zitten en daar schade berokkent.

Daarnaast is een gereinigde huid veel beter in staat om verzorgingsproducten op te nemen. Ook ’s ochtends sla je deze stap dus best niet over. ’s Nachts scheidt de huid trouwens talg en afvalstoffen af, die evenzeer netjes verwijderd moeten worden om je dagcrème optimaal haar werk te laten doen.

Op welke manier kan je het best je huid reinigen?

Van micellair water over allerlei soorten reinigingsmelk, -olie of -gel tot reinigingsdoekjes: er zijn genoeg mogelijkheden voor handen om je gezicht schoon te maken. Wat uiteindelijk de keuze ook weer wat bemoeilijkt.

Het belangrijkste is dat je een soort reiniger kiest die voor jou comfortabel aanvoelt waardoor je ze consequent zal gebruiken. Bovendien kies je best voor een exemplaar dat je moet afspoelen met water. Wanneer je je reiniger gewoon aanbrengt en afneemt met een watje, is de kans groot dat er wat reiniger – en dus ook talg of vuil – achterblijft op je huid. Daarom zijn reinigingsdoekjes en micellair water toch wat minder aangewezen voor een grondige reiniging. Een melk,  olie of gel afgestemd op jouw huidtype is dus een betere keuze.

Krachtige scrubs probeer je dan weer best te beperken tot één à twee keer per week. Zo vermijd je dat je natuurlijke huidbarrière wordt aangetast en je gelaat overgevoelig wordt.

Kies een reiniger op basis van je huidtype

Zelfs tijdens het reinigen moet je al rekening houden met je huidtype en -conditie en voor producten kiezen die daarop inspelen. Een olie is bijvoorbeeld niet zo aangenaam om een vette huid mee te reinigen, terwijl een te krachtige cleanser op een droge huid dat trekkerige gevoel alleen maar versterkt. Bovendien bevat je reiniger al ingrediënten die een positief effect kunnen hebben op de specifieke problemen waar jij mee zit. Niet alleen voor je gevoel, maar ook voor de verbetering van je huid stem je je reiniger dus best af op jouw persoonlijke noden.

Wie gezegend is met een normale huid, heeft geluk. Toch kies je best voor een milde reiniger, aangezien je huid niet veel nodig heeft en je dus zeker geen agressief product hoeft te gebruiken. De Micro-Exfoliating Honey Cleanser van Circadia voelt zeer aangenaam aan en geurt bovendien heerlijk. Dankzij microkorrels van natuurlijke bijenwax gaat deze cleanser niet alleen reinigen, maar ook op een milde manier exfoliëren.

Wie een gemengde huid heeft, wil wel alle onzuiverheden aanpakken zonder de huid uit te drogen. Ook voor hen is de Micro-Exfoliating Honey Cleanser de perfecte reiniger omdat ze op een milde manier onzuiverheden aanpakt.

Voor een vette huid kies je best voor een reiniger die al maximaal antibacterieel gaat inwerken op de huid. De Lipid Replacing Cleansing Gel verwijdert doeltreffend vuil, make-up en overtollig vet zonder de huidbarrière aan te tasten. Voor een echte acnehuid kan je 2 of 3 maal per week afwisselen met de Cleansing Gel with Salicylic Acid. Dat is een lichte reiniger met salicylzuur die de huid helpt verzachten en exfoliëren. Zo kan je zwarte puntjes, mee-eters en puistjes nog efficiënter aanpakken.

Mensen met een droge huid willen vooral een trekkerig en jeukend gevoel vermijden en de huid zo zacht mogelijk zuiveren. Een olie is dan vaak een comfortabele oplossing. Onze Vitamin Veil Cleanser is een cleanser op basis van olie die uitermate geschikt is voor een droger velletje en zelfs voor de beschadigde huid na een peeling kan worden gebruikt. Ook voor de gevoelige huid is dit een aangenaam en mild product dat een kalmerende werking heeft.

Iemand met een verouderde huid is dan weer gebaat om al tijdens de reiniging in te spelen op die tekenen van veroudering en beschadiging door de zon. De Amandola Milk Cleanser bevat melkzuur en amandelzuur die samen zachtjes exfoliëren, hydrateren en de teint oplichten. Indien je liever geen melk gebruikt maar toch de positieve effecten van de Amandola wil ervaren, kan je deze reiniger ook altijd mengen met de Lipid Replacing Cleansing Gel voor een schuimende reiniging.

Je gelaat reinigen: tips & tricks!

  • Was je handen voor je je gezicht begint te reinigen. Zo vermijd je dat de bacteriën en het vuil vanop je handen verspreiden naar je gezicht.
  • Ga voor lauw water. Te warm water kan je huid uitdrogen.
  • Ga tweemaal met je reiniger over je gezicht, of gebruik zelfs twee verschillende cleansers. De eerste keer haal je het oppervlakkige vuil weg, de tweede keer kunnen de specifieke ingrediënten in de huid dringen voor een diepere reiniging.
  • Dep je huid droog in plaats van te wrijven. Gebruik ook steeds een propere handdoek. Zo beschadig je de huid niet en geef je bacteriën geen kans.
  • Breng na het reinigen meteen je moisturizer aan, om uitdroging te vermijden. Je huid is dan zelfs wellicht nog een beetje vochtig, waardoor je nét een tikkeltje extra hydratatie opslaat.

Deel deze post