Zonneschade op je huid? Pak het nu aan!

De zomer loopt stilaan op z’n einde. Nog heel eventjes mogen we genieten van een Indian Summer, maar daarna zullen we de zonnestralen steeds vaker moeten inruilen voor regenwolken en grijze hemels. Het perfecte moment dus om je huid eventjes te laten herademen en wat herstel in te bouwen. Al die zon op je snoet mocht dan nog de ideale manier zijn om goedgezind rond te lopen, je huid heeft er wel degelijk onder geleden.

De schadelijke effecten van de zon

De uv-stralen van de zon zorgen o.a. voor dat mooie bruine kleurtje en de aanmaak van vitamine D in het lichaam. Maar daarnaast kunnen ze ook heel wat schade berokkenen. Wanneer de huid te lang of te veel wordt blootgesteld aan de zon – vaak ook als gevolg van onvoldoende bescherming – kunnen er wel eens rimpels of donkere pigmentvlekken ontstaan. Nu de herfst eraan komt, is het dan ook erg belangrijk om de balans in je huid weer te herstellen. Door een juiste combinatie van behandelingen en producten zie je er in no-time weer strak en stralend uit!

Huidveroudering

Eén van de duidelijkste gevolgen van zonneschade is huidveroudering. De uv-stralen dringen door tot in de lederhuid en zorgen voor een afbraak van het collageen. De huid verliest zijn elasticiteit en stevigheid, met rimpels en fijne lijntjes als gevolg. Vaak kan de huid er ook wat droog, verdikt en dof uitzien. Het aanbrengen van zonnecrème is dus uitermate belangrijk als preventieve maatregel, zelfs als je een bruin kleurtje wil. Maar ook achteraf probeer je best je huid zo goed mogelijk te herstellen, voordat de schade onomkeerbaar wordt.

Hoe ga je die extra rimpels nu het best te lijf? Vitamine A is een onmisbare factor in de strijd tegen huidveroudering.

Circadia pakt met de Vitamin A Boosting Cream huidveroudering door zonneschade rechtstreeks aan. Samen met andere sleutelingrediënten verjongt en vernieuwt vitamine A de huid met een jeugdige gloed als resultaat. Breng de crème ’s avonds aan op een gereinigd gelaat om de natuurlijke herstelmechanismes die tijdens de nacht in de huid actief zijn te versterken.

De verouderende uva-stralen zijn trouwens even sterk op zonnige als op bewolkte dagen. Daarom blijf je je huid best het hele jaar door goed beschermen én herstellen.

Hyperpigmentatie, melasma of pigmentvlekken

Pigmentvlekken en ouderdomsvlekken ontstaan door blootstelling aan de zon. Daardoor komen ze vaak voor op het gelaat, de handen en de armen. Door een teveel aan zon raakt ons lichaam in de war en maakt het overtollig melanine aan dat op één plek wordt opgehoopt. Zo ontstaan donkere verkleuringen van de huid die vaak als ontsierend worden ervaren. Nu de zomer voorbij is, is het ideale moment echter aangebroken om ze aan te pakken, zodat je de herfst met een egaal gelaat kan aanvatten.

Het Bright White Serum van Circadia werd samengesteld met krachtige antioxidanten die de melanineproductie afremmen om de huid te egaliseren. Toch is het serum erg zacht en veilig in gebruik. Je kan het aanbrengen op de probleemzones onder je moisturizer.

Of gebruik de White Veil Brightener om verouderingsvlekjes, pigmentvlekken of ongelijke pigmentatie weg te werken. Ook voor zwangerschapsmelasma is het een zeer effectief product. Je kan het aanbrengen als dagcrème onder je zonnebescherming of juist ’s avonds om extra herstel te bieden tijdens de nacht. En voor je het weet behoort die hyperpigmentatie volledig tot het verleden!

Deel deze post