Wat kan je doen tegen acne?

De strijd met acne voelt soms wel eindeloos aan. Acne is hardnekkig, moeilijk te verstoppen en vaak nefast voor je zelfvertrouwen. Soms lijkt er niets anders op te zitten dan er vrede mee te nemen en hopen dat het ooit vanzelf overgaat. Maar bij Circadia geloven we niet in bij de pakken blijven zitten. Bij Circadia beloven we: er valt écht wel iets aan acne te doen!

Hoe ontstaat acne?

Acne ontstaat wanneer comedonen of verstopte haarzakjes niet door de huid worden afgebroken zoals normaal en ontstekingsreacties veroorzaken. Die ontstekingen zouden het gevolg zijn van een reactie van het immuunsysteem op bacteriën, vetten en androgenen.

De oorsprong van acne is voornamelijk hormonaal, maar daarnaast zijn er nog heel wat factoren die een trigger kunnen vormen:

  • Genetische aanleg voor onzuiverheden
  • Voeding
  • Medicijnen
  • Roken
  • Stress
  • Vervuiling
  • Slechte of verkeerde huidverzorging

Die interne en externe invloeden kunnen een overproductie van talg (seborroe) en overmatige verhoorning van de huid (hyperkeratose) veroorzaken. Hierdoor stapelt talg zich op in de geblokkeerde haarzakjes. Wanneer de wand zich uitzet, ontstaan mee-eters en puistjes. In ernstige gevallen kan de wand zelfs barsten, met als gevolg dat de opeenstapeling van talg de ideale voedingsbodem vormt voor bacteriën zoals de P.acnes. De ontsteking verergert, wat leidt tot de typische puisten van acne.

Producten die je acne doeltreffend behandelen

Reinig je huid grondig met de Micro-Exfoliating Honey Cleanser. De gepatenteerde microkorrels van natuurlijke bijenwax exfoliëren zachtjes terwijl ze overtollige olie absorberen. Wissel eventueel één of tweemaal per week af met de Cleansing Gel met Salicylzuur om ook de hardnekkige zwarte puntjes en mee-eters aan te pakken.

Daytime Control Lotion helpt de talgproductie doorheen de dag reguleren. Een mix van peptides en plantenextracten zorgt voor de bescherming van de huid en een gladder gelaat. Met de Nighttime Control pak je ’s nachts de acnehuid doeltreffend aan. Een niet-irriterende vorm van benzoylperoxide dringt langs de poriën in om de P. Acne bacterie te bestrijden.

Dankzij de White Willow & Juniper Clearing Mist hou je ook doorheen de dag je olieproductie onder controle. Met slechts enkele keren sprayen zorg je ervoor dat je huid niet vettig oogt terwijl de ingrediënten ook nog eens een anti-bacteriële werking hebben.

Duikt er af en toe nog een puistje op? Maak dan gebruik van de Spot Stop om acute break-outs snel en doeltreffend een halt toe te roepen. De Spot Stop werkt ontstekingsremmend, verzacht en vermindert roodheid en pijn.

Voor de optimale samenstelling van producten die het meest geschikt zijn voor jouw huid, ga je best steeds ten rade bij je schoonheidsspecialist of huidtherapeut. Zo kunnen jullie samen een behandelplan opstellen om die vervelende acne voorgoed naar het verleden te verwijzen.

Behandelingen op maat voor een beter resultaat

Een acnevrije huid te mooi om waar te zijn? Zeker niet, maar het vergt wel wat toewijding en volharding. Heel consequent je thuisverzorging toepassen dus en aanvullend regelmatig een acnebehandeling op maat boeken. Want in het salon kan je specialist heel gericht gaan werken op jouw specifieke problemen en zo grote veranderingen teweegbrengen op relatief korte tijd.

Een echte topper is de Chocolate & Champagne Treatment. Niet alleen is de behandeling aangenaam en pijnloos, ze zorgt ook voor verbluffende resultaten. Dat zeggen wij niet zomaar, dat bewijzen de voor- en nafoto’s van de schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten die in Circadia hun ideale bondgenoot zagen in de strijd tegen acne. De Chocolate & Champagne behandeling is een combinatie van een Oxygen Rx en het Cocoa Enzyme. Bubbels op je huid tijdens de Oxygen Rx waarbij zuurstof op een veilige manier aan de huid wordt toegevoegd en een heerlijke chocoladegeur in je neusgaten tijdens het enzymenmasker.

Maar het allerbeste komt dus achteraf:

“Ik worstel al vele jaren met acne. Mijn huid was nooit zuiver, maar 2 jaar geleden verergerde het. Ik voelde me zo beschaamd en niemand wist hoe ik me echt voelde, omdat ik altijd vol zelfvertrouwen leek. Na vele doktersbezoeken en het gebruik van straffe medicatie, wist ik gewoon niet meer wat doen.

Sinds vijf maanden laat ik regelmatig een gezichtsbehandeling uitvoeren door Cherish. Ik kan niet eens uitleggen hoe blij ik ben dat ik haar heb gevonden. Iedere behandeling wordt mijn huid zuiverder en beter. Ze heeft letterlijk mijn vel gered!”

Happy Customer @ Cherish Yourself, na 5 maanden Circadia

Cherish van Schoonheidssalon Cherish Yourself in Amsterdam paste meermaals de Chocolate & Champagne behandeling toe, of gewoon de Oxygen Rx en enzymenmaskers apart. Door de professionele behandelingen en de producten voor thuisgebruik op elkaar af te stemmen, werd dit resultaat veel sneller bereikt. Al blijft het natuurlijk een work in progress en gaan Cherish en haar klant samen voor een nog gezondere en mooiere huid!

Heeft ook jouw schoonheidsspecialist fantastisch werk geleverd en je (grotendeels) verlost van je hardnekkige acne? Deel een voor- en nafoto op instagram, tag @circadia_benelux en laat ons (en de rest van de wereld) meegenieten!

Deel deze post