Zijn peelings dé sleutel tot succes in de huidverzorging? Misschien. Wat we zéker weten is dat routine en herhaling dat wél zijn. Als je dezelfde producten regelmatig gebruikt en routinematig behandelingen laat doen, begint je huid zich aan te passen en komt ze in balans. En dat is uiteindelijk wat we willen. Want een huid die in balans is, is een gezonde en stralende huid.

In deze behandelingen is het belangrijk peelings toe te passen, om de huid te ontdoen van alles wat ze niet meer nodig heeft. Opgehoopte dode huidcellen worden verwijderd, waardoor de werkstoffen en ingrediënten dieper tot in de huid geraken, om daar de huid te kunnen gaan herstellen en in balans te brengen.

Wanneer we spreken van chemische peelings, kan de huid vervellen. Deze peelings geven extreme resultaten die heel snel en heel effectief zijn. Dit gaat dan ook gepaard met een beetje downtime, maar na een weekje is het resultaat verbluffend. De fibroblast wordt hier gestimuleerd de huid terug te vernieuwen. De vervelling die hierbij komt kijken moet goed gecontroleerd worden door de specialist. 

Wanneer we spreken van gewone peelings van Circadia, kan het voor iedereen het hele jaar door gebruikt worden. Sommige zelfs tijdens de zwangerschap. Deze hebben geen downtime, maar wel instant effect van een mooiere eclat.

 

 

Ideale huidtypes voor een chemische peeling

Er zijn over het algemeen drie specifieke huidtypes waar een peeling aan de basis ligt van vooruitgang. Bij een acne huid, een verouderde huid en/of een huid die te maken heeft met pigmentvlekken, kan een peeling gebruikt worden om de huid zichtbaar te verbeteren – én dat op lange termijn. De eerste resultaten zijn vaak al zichtbaar vlak na de behandeling, maar als je de routine volgt en herhaaldelijk een peeling doet, wordt het resultaat enkel beter. Zo kan iedereen zijn/haar droomhuid bereiken!

 

Waarom is een chemische peeling goed voor een verouderende huid?

Een verouderende huid ziet er vaak dof uit en fijne lijntjes en rimpels zijn zichtbaar. Dit is het gevolg van een opbouw van dode huidcellen door een tragere celvernieuwing – een proces dat ouder worden helaas met zich meebrengt. Peelings verwijderen een deel van de opgebouwde dode huidcellen aan het oppervlak van de huid, waardoor de doffe look weggehaald wordt.

En een extra voordeel: een peeling veroorzaakt een gecontroleerd ‘wondje’, waardoor de fibroblast in actie schiet en de celvernieuwing versnelt. Een verhoogde fibroblastactiviteit verbetert de collageen- en elastineproductie. Deze goedjes zorgen voor een strakkere huid, waardoor je een jongere, jeugdigere huid krijgt met minder fijne lijntjes en rimpels.

 

@saryas.skin.studio

 

Waarom chemisch peelen bij pigmentatie?

Wanneer je last hebt van hyperpigmentatie of donkere vlekken op je gelaat, kan een peeling helpen om de cellen aan de oppervlakte van je huid te verwijderen. Tussen deze dode huidcellen, zitten er ook een deel die melanine bevatten, de stof die ervoor zorgt dat die cellen er donkerder uitzien. Deze cellen worden mee verwijderd met de peeling waardoor je een egalere teint krijgt en de donkerdere vlekken ophelderen.

 

@skintherapy_byamy

 

Chemisch peelen bij acne?

In onze peelings zit er Salicylzuur, wat helpt om de talg in de poriën te verwijderen en de poriën vrij te maken. Hierdoor kan de talg die zich normaal zou ophopen in de porie, wat we ook wel zwarte puntjes of comcedonen noemen, niet gaan ontsteken.

Wanneer je last hebt van actieve acne met veel ontstekingen, kan je beter even wachten met een chemische peeling. In dit geval kies je liever voor een enzymen peeling, die je poriën ook ontdoet van talg en andere verstoppers, maar op een zachtere manier. 

 

@saryas.skin.studio

 

 

Hoe best peelen?

Gewone peelings

De intensiteit van de peeling kan verhoogd worden door middel van twee verschillende methoden: de hoeveelheid aan te brengen lagen en de tijd dat de peeling zijn werk doet. Lactic peels en Alpha/Beta Peels zijn op basis van gel – de tijd bepaald hun intensiteit. Ze kunnen worden gebruikt zonder stoom en de huid schilfert af. Deze moeten worden geneutraliseerd met de pK Neutralising Spray en daarna moeten ze worden verwijderd. 

Chemische peelings

De Jessner Peel, DermaFrost Peel, MandeliClear Peel en Vitamine A Accelerator zijn op ethanol basis. Hun intensiteit is afhankelijk van de hoeveelheid lagen die je aanbrengt. Hoe meer laagjes, hoe intenser. Onze peelings op ethanolbasis zijn zelfneutraliserend.

 

Waarom peelen in een routine?

Routine is de sleutel tot succes. Het is de beste manier om de thuisverzorging optimaal en sneller te laten werken. De kracht van professionele peelings, die regelmatig gedaan worden, in combinatie met de Circadia thuisverzorging is als het ware het verlengstuk van je behandeling. Je optimaliseert en behoudt het resultaat van de behandeling.

 

5 Redenen om peelings te doen

1. Verbeteren van de huidteint

Hiervoor willen de meeste mensen graag peelen. Hyperpigmentatie of donkere vlekken is een probleem dat veel aangepakt wordt. Het Circadia Mandeliclear Peel System is ideaal voor het verminderen van de tekenen van hyperpigmentatie.

 

2. Verbeteren van de huidtextuur

Een zachte huid is het doel van bijna elke huidverzorging. Maar, met de Jessner Peel wordt de algemene huidtextuur verbeterd. Herhaaldelijk behandelen in combinatie met een stevige huidverzorgingsroutine zal helpen om de algemene textuur van de huid te verbeteren.

 

3. Verbeteren van de huidgezondheid

Milde vorm van acne? Bij Circadia zit je goed. Onze peelings verminderen bacteriën en ontstekingen. De Dermafrost Peel bevat salicylzuur dat het talg in de porie zal verwijderen en de MandeliClear heeft amandelzuur dat antibacterieel tewerk gaat. Het kan soms enkele maanden duren voordat de huid in balans is, maar met het regelmatig uitvoeren van behandelingen en een goede huidverzorginsroutine thuis, zijn de resultaten gegarandeerd. Indien je al van tevoren een goede huidverzorging thuis toepast, is de huid beter voorbereid op de peeling en kan je al na de eerste behandeling fantastische resultaten verwachten.

 

4. Progressieve behandelingen

Omdat een peeling een gecontroleerd wondje is, moet je leren hoe je huid reageert op een peeling. Begin altijd voorzichtig. Je kan stilaan het percentage van de peeling verhogen of het aantal lagen verhogen om de peeling intensiever te maken, wanneer de huid daar klaar voor is.

 

5. Verbeteren en behouden van de barrièrefunctie

Zit je met een doffe of een verstopte huid, maar kan je huid de intensiteit van een Jessner, een Dermafrost of een MandeliClear Peel nog niet aan? Dan kies je liever voor een Alpha/Beta Peel of de Lactic Peel. Deze peelings bieden een zachte peeling en zijn geschikt voor alle huidtypen. Deze peelings worden door iedereen goed verdragen. Ze zijn een geweldige aanvulling op een gelaatsverzorging, bevorderen de celvernieuwing en reinigen de poriën voor een optimale huidfunctie en opname van werkstoffen.

 

Circadia staat voor resultaatgerichte producten die pure botanische middelen, stamcellen, tweede generatie vitaminen en innovatieve peptidetechnologie combineren om een optimale huidgezondheid en -schoonheid te bereiken.

Het professionele huidverbeteringsmerk Circadia is gebaseerd op het natuurlijke circadiaan ritmes van de huid en het lichaam. Chronobiologie, de wetenschap van het verdedigen van de huid tegen milieuschade gedurende de dag, en het stimuleren van interne herstelmechanismen tijdens de nacht, is de kern van ons concept.

 

Voor peelings zowel thuis als in het instituut raden wij altijd aan om bij een specialist advies te winnen. Neem zelf niet het risico een peeling te testen waar jouw huid misschien nog niet klaar voor is.

Al onze specialisten vind je op: https://circadia.be/locaties/

 

Wil jij weten waar jouw huid precies nood aan heeft? Contacteer ons of je favoriete Circadia specialist en laat je professioneel begeleiden!

 

Bekijk dit bericht ook op Senitas.