Hoe houd je je huid gezond tijdens de winterperiode?

Kortere dagen, lagere temperaturen en extra veel gezelligheid? Dat moet de winter zijn die dichterbij komt! Net zoals we onze kleding aanpassen tijdens het koudere seizoen, moeten we ook onze verzorging afstemmen op de specifieke behoeftes van de huid. Wij reiken je alvast enkele handige tips aan om de winterperiode met succes te trotseren!

Vertrouw je huid toe aan een specialist

Je huidverzorgingsproducten in de supermarkt kopen, is een beetje zoals je haar laten knippen door een tuinman. De kwaliteit laat wellicht wat te wensen over en de uitleg van een expert ontbreekt om te bepalen wat het beste bij jou past.

Daarom ga je best op zoek naar een schoonheidsspecialist of huidtherapeut die het beste voor heeft met jouw huid. Zeker aangezien de behoeften van je huid behoorlijk kunnen verschillen van seizoen tot seizoen. Alleen daar krijg je een persoonlijke analyse van je huidconditie en advies op maat over de meest aangewezen producten.

Hydrateer meer

De winterperiode mag nog zo gezellig zijn, ze is nefast voor het vochtgehalte in je huid. De koudere temperaturen zorgen ervoor dat je huid erg droog kan aanvoelen. Zeker als we binnen de verwarming nog een graadje hoger zetten. Het zou zelfs kunnen dat je gewoonlijke hydraterende crème die in de lente en zomer perfect werkt niet langer voldoet.

Tijdens de wintermaanden kan je best op zoek gaan naar een moisturizer op basis van olie in plaats van water. De olie zorgt voor een beschermend laagje op je huid waardoor er meer vocht wordt vastgehouden. De AquaPorin Hydrating Creme bestaat uit verschillende natuurlijke oliën en laat de huid zacht en gehydrateerd achter. Je kan hem overdag gebruiken of als nachtcrème inzetten.

Om af en toe nog een extra boost te geven aan het vochtgehalte van jouw huid kan je enkele druppels Moisture on Demand aanbrengen onder je dagcrème. Dit is een “slim” serum dat extra hydratatie vrijgeeft aan de huid wanneer ze daar nood aan heeft door bijvoorbeeld veranderende weersomstandigheden. Het zit boordevol natuurlijke oxidanten en beschermt je gelaat tegen transepidermaal vochtverlies.

Haal een luchtbevochtiger in huis

Tijdens de winter stoken we massaal om thuis, op kantoor of in de auto het lekker warm te hebben. Maar de warme lucht die verspreid wordt door verwarming en elektrische vuurtjes onttrekt ook veel vocht uit je omgeving. Met een luchtbevochtiger verhelp je dat probleem en voorkom je dat je huid te hard uitdroogt.

Al kan je ook het vochtgehalte in jouw huid rechtstreeks wat de hoogte injagen met de Blueberry & White Tea Hydrating Mist.

Je kan hem ’s ochtends of ’s avonds aanbrengen na het reinigen of af en toe sprayen doorheen de dag voor onmiddellijke hydratatie. Wanneer je een trekkerig gevoel krijgt bijvoorbeeld of gewoon preventief voor een extra dosis vocht en antioxidanten.

Vergeet je zonnecrème niet

Dat je zonnecrème niet iets is wat je enkel in de zomer tevoorschijn moet halen, hoeven we je allicht niet meer te vertellen. Ook de winterzon kan je huid beschadigen. De verouderende UVA-stralen zijn zelfs even sterk op zonnige als op bewolkte dagen. Je kiest dus zelfs tijdens de wintermaanden best voor een zonnefilter die zowel de UVA- als de UVB-stralen blokkeert, zoals de Light Day Sunscreen Broad Spectrum SPF 37.

Smeer hem op je handen en gelaat – kortom: overal waar de zon aankan – voor je de deur uitgaat. Indien je op wintersportvakantie vertrekt moet je extra opletten. De sneeuw weerkaatst het zonlicht waardoor het nog meer schade kan aanrichten. In dat geval breng je best – tussen het skiën en après-skiën door – meerdere keren per dag een vers laagje zonnecrème aan.

Vermijd hete baden en douches

We weten het wel, lekker relaxen in een heet bad voelt geweldig aan als je lange tijd buiten in de kou gelopen hebt. Maar de intense hitte van een hete douche of een dampend bad breekt de beschermende olielaag in de huid af wat kan leiden tot vochtverlies. Je gebruikt dus maar beter gewoon warm water en blijft best ook niet te lang in bad liggen. Dep na het baden de huid droog en breng onmiddellijk een vochtinbrengende lotion aan.

De Tidal Moisture for Body werkt superhydraterend en laat een zijdezacht laagje achter op de huid dat ook nog eens beschermend werkt.

Help je handen een handje

De huid op je handen is dunner dan die op de rest van je lichaam en heeft minder olieklieren. Dat wil zeggen dat het moeilijker is om je handen gehydrateerd te houden, zeker in koude en droge weersomstandigheden. Wat dan weer kan leiden tot jeuk en een gebarsten huid. Ook hier is een goede hydraterende crème essentieel, al kan je ook preventief maatregelen treffen. Draag handschoenen wanneer je naar buiten gaat. Als je wol moet dragen om je handen warm te houden, doe dan eerst een paar dunne, katoenen handschoentjes aan om irritatie te voorkomen.

Zet je peeling op pauze

Als je gelaat oncomfortabel droog aanvoelt, vermijd dan ruwe peelings of maskers en toners op alcoholbasis. Deze halen namelijk vitale olie uit je huid. Ga in de plaats op zoek naar een reinigingsmelk of milde cleanser, een toner zonder alcohol en een masker dat je huid diep hydrateert zoals bijvoorbeeld het Red Tea Mask. En bij dat laatste luidt ons advies vooral: sit back, relax and enjoy your mask! 😉

Deel deze post