Puistje of geen puistje, rode plekjes of geen rode plekjes, grote poriën of geen grote poriën, make-up kan wonderen doen. Je ziet er minder moe uit, je huid ziet er veel egaler en frisser uit en je blik is open. Alleen vervelend dat je make-up vaak tegen de middag zo goed als helemaal verdwenen is. Maar hoe komt dat toch?

Bouw je huis niet op zand, maar op vaste grond.

Make-up heeft een goede basis nodig. Die goede basis bestaat uit twee delen: een gezonde en gehydrateerde huid en een goede dagcrème met SPF als ‘primer’. Het spreekt voor zich dat wanneer jouw huid in goede conditie is, je minder puistjes hoeft te camoufleren en je minder last hebt van oneffenheden. Maar wist je dat je make-up veel langer netjes blijft zitten op een gezonde, gehydrateerde huid? Het aanbrengen van een dagcrème (met SPF!) alvorens make-up aan te brengen is dan ook belangrijk. Op een droge huid kan make-up er vaak echt op gaan liggen. Of nog erger, verder uitdrogen. Bij een vette huid, gaat make-up vaak heel snel af. Een dagcrème zorgt ervoor dat de droge huid gehydrateerd wordt en op die manier minder droog wordt. Bij een vette huid, hydrateert deze crème de huid waardoor ze minder talg zal produceren. In beide gevallen zal je make-up dus langer blijven zitten.

 

 

 

Voor allerhande puistjes, van kleine tot grote, adviseert Katrien van Circadia de ‘Spot Stop’. Voordat je ook maar in je hoofd haalt erop te gaan knijpen, breng je dit gewoon heel lokaal aan op je puistje voordat je make-up aanbrengt. Als je op je puistje knijpt voor je make-up aanbrengt, komt deze make-up terecht in het open wondje waardoor het kan gaan ontsteken. Niet knijpen is moeilijk, dat weten we. Maar doe het ècht niet. Daar krijg je achteraf kleine littekentjes van, die je dan weer moet camoufleren met make-up. Het doel is natuurlijk een huid die geen make-up meer nodig heeft.

 

 

Voor die egale huid is er meer nodig dan alleen een Spot Stop. Het is belangrijk je huid elke dag goed te verzorgen door ze te reinigen, regelmatig te peelen, te hydrateren en te verzorgen met wat ze precies nodig heeft.

Wil jij weten waar jouw huid precies nood aan heeft? Contacteer ons of je favoriete Circadia specialist en laat je professioneel begeleiden!

 

Bekijk dit bericht ook op Senitas.