De juiste reiniger selecteren voor de klant


Als huidverzorgingsprofessional is een van de belangrijkste aspecten van uw werk het helpen van klanten bij het selecteren van de juiste producten voor hun individuele huidbehoeften. Onder deze producten is het kiezen van de perfecte reiniger een fundamentele eerste stap in elke huidverzorgingsroutine. Een reiniger die is aangepast aan het huidtype en de zorgen van uw klant, kan de basis leggen voor een gezonde en stralende huid. In deze blogpost zullen we een stapsgewijze handleiding verkennen om u te helpen bij het kiezen van de juiste reiniger voor uw klanten, om optimale resultaten en klanttevredenheid te waarborgen.

Stap 1: Bepaal het huidtype van uw cliënt: Voordat u een reiniger aanbeveelt, begint u met het beoordelen van het huidtype van uw cliënt. Huidtypen vallen over het algemeen in categorieën zoals vet, droog, gecombineerd, gevoelig of normaal. Het begrijpen van hun huidtype zal u helpen de juiste formulering te bepalen die aan hun specifieke behoeften voldoet.

Stap 2: Identificeer huidproblemen: Naast het huidtype, identificeer eventuele specifieke huidproblemen die uw klant kan hebben, zoals acne, veroudering, hyperpigmentatie of gevoeligheid. Circadia heeft unieke formuleringen die specifieke problemen aanpakken, dus deze informatie is essentieel bij het verfijnen van opties.

Stap 3: Analyseer Ingrediënten: Zodra je een duidelijk begrip hebt van het huidtype van je cliënt en de zorgen, analyseer dan grondig de ingrediënten van mogelijke reinigingsmiddelen. Zoek naar producten die nuttige componenten bevatten zoals:

  • Salicylzuur: Effectief tegen acne en overtollige olie.
  • Mandelzuur: Helpt bij exfoliatie en bevordert een egalere huidteint.
  • Melkzuur: Stimuleert GAG's en werkt als een tyrosinaseremmer.
  • Zoete amandelmelk: Voedt en hydrateert.
  • Sojaolie: Herstelt collageen en verhoogt de elasticiteit van de huid.
  • Biologische Bijenwas: Exfolieert de huid zachtjes terwijl het overtollige olie absorbeert.

Stap 4: Overweeg Reinigingsformules: Reinigers zijn er in verschillende formuleringen, waaronder gels, schuim, crèmes, oliën en balsems. Elke formulering is geschikt voor verschillende huidtypes en voorkeuren. Gel- of schuimreinigers werken bijvoorbeeld goed voor een vette huid, terwijl crème- of oliegebaseerde reinigers beter geschikt zijn voor een droge of gevoelige huid.

Stap 5: Controleer de pH-balans: Een cruciaal aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien is de pH-waarde van de reiniger. Alle reinigers van Circadia zijn ontworpen met de pH-balans van de huid in gedachten om de natuurlijke zuurgraad en beschermende barrière van de huid te helpen behouden. 

Stap 6: Aanpassen aan seizoensveranderingen: Herinner uw klanten eraan dat hun huidbehoeften kunnen veranderen met de seizoenen. Een reiniger die goed werkte in de winter is mogelijk niet geschikt voor de zomer. Moedig ze aan om hun huidverzorgingsroutine regelmatig te herzien om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met de huidige behoeften van hun huid.

Het begrijpen van Circadia's reinigingsmiddelen

Reinigingsgel met Mandelzuur: Een actieve schuimende reiniger die de huid oplicht en exfolieert, terwijl het zich richt op pigmentatie, acne en verouderende huid. Onze krachtige alfa-hydroxyzuur en antibacteriële eigenschappen maken de Reinigingsgel met Mandelzuur de perfecte oplossing voor vrijwel alle huidtypen.

Reinigingsgel met Salicylzuur: Deze lichte reinigingsgel schuimt op tot een romig schuim dat diep reinigt, terwijl bèta-hydroxy salicylzuur helpt om te verzachten en te exfoliëren.

Lipidenaanvullende Reinigingsgel: Deze zachte schuimende reiniger verwijdert effectief vuil, make-up en oliën zonder de huidbarrière te beschadigen of irritatie te veroorzaken. Het is het beste voor normale of licht vette huid.

Micro-exfoliërende Honingreiniger: Microdeeltjes van natuurlijke bijenwas reinigen en exfoliëren zachtjes, terwijl ze overtollige olie absorberen. Laat alle huidtypes fris en verjongd aanvoelen. Goed voor alle huidtypes, vooral diegene die wat vetter zijn of extra exfoliatie nodig hebben.

Vitamine Sluier Reiniger: De bekroonde Vitamine Sluier is een op olie gebaseerde, voedende reiniger die zachtjes onzuiverheden wegspoelt en een zijdezachte sluier van huidkalmerende antioxidanten onthult. Het werkt met alle huidtypes en is vooral helend voor gevoelige en droge huid

Het kiezen van de juiste reiniger voor uw klant vereist een doordachte en gepersonaliseerde aanpak. Door rekening te houden met hun huidtype, zorgen, ingrediënten, pH-balans en formulering voorkeuren, kunt u hen begeleiden naar de ideale reiniger die de basis zal leggen voor een gezonde en mooie huid. Onthoud dat een goed gekozen reiniger de eerste stap is in het opbouwen van een succesvolle en effectieve huidverzorgingsroutine die uw klanten een zelfverzekerd gevoel geeft en tevreden zijn met hun stralende huid.

Inschrijven Nieuwsbrief

Zo word je altijd als eerste op de hoogte gebracht van ons laatste nieuws, updates, jobs, tips & promoties. Stay UP-TO-DATE!

Hoe kunnen wij u helpen?

Wij antwoorden graag op al uw vragen.
​​​​​​​Heeft u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.